Sukellus 299 Sukellus 301
Sukellus 300, Alskatintien louhos, Vaasa

pvm:
22. 1.2006
Sukellusvanhin:
Jari Ikäheimonen
Sukelluspari(t):
Pintaköysi
pinta-aika:
0:00:00
sukelluksen tyyppi:
maisemasukellus
veteen:
Avanto
sää:
Aurinkoinen, tuuli luoteesta 11, -14 oC
maksimisyvyys:
7,6 m
keskisyvyys:
4,7 m
kello alas:
11:55:43
kello ylös:
12:22:28
sukellusaika:
0:26:45
kr:
B
alkupaine:
172 bar
loppupaine:
144 bar
säiliö:
tupla 10 / 200bar
ilmankulutus:
15,2 l/min
näkyvyys:
Erinomainen 10-15m
veden lämpö:
1 - 2 oC
virtaus:
0 m/s
puku:
kuivapuku
painoja:
10
kudostilanne ennen:
kudostilanne jälkeen:

Kauden 2006 virallinen avaaminen tapahtui seuran järjestämässä talvisukelluksella. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, tuuli oli jostain etelän ja lounaan suunnilta kevyesti mittarin mukaan 11m/s ja lämpötila oli lämmennyt edellisten yön paukkupakkasista kymmenkunta astetta eli jo 15'C tuntumaan.

Edellispäivänä käytiin Jarin kanssa tekemässä avanto ja kun saaimme avannon tehtyä, katselimme haikein mielin kirkkaaseen veteen kun pohjaan oli kuitenkin 7metriä matkaa! No, läksimme kotiin ja innokkaasti odotimme huomista päivää.

Sunnuntai koitti kuitekin ja Jari meni ensimmäinen kuvailemaan jäänalle, sillä aikaa Jukka tuli katsomaan yleisöryntäystä kauden ekaan seuran talvisukellukseen!

Oma vuoro koitti ja muistin vasta päiväkirjaa kirjoittaessa, että tämähän oli juhlasukellus, 300 kpl täynnä!

Näkyväisyys oli paras mitä koskaan olen näyhnyt tässä louhoksessa. Harmitti kun ei ollut muita sukeltajia yhtäaikaa vedessä, olisi saanut hienoa videota aikaan, kun lunta ei ollut jäänpäälläkään suodattamassa auringon valoa, vaikka se ei aivan tarpeeksi korkealta taivaalta paistanutkaan. Kuvailin enimmäkseen pintaa (kun sitä ei kesällä jostain syystä ole), pohjan kiviä olen kuvannut aivan tarpeeksi. Kiertelin vähän siellä sun täällä ja nautin mahtavasta näkyväisyydestä. Pinnalla Jukka oli kirveellä jo hetken aikaa hakannut avantoa ja tasaiset paukutukset säestivät mukavaa "lentämistä". Satuin näkemään kuinka kirves viimein tuuli jään läpi ja iso ilmalammikko jään alta pakeni pauhinalla pois. Jossain välissä tuli mieleen, että mahtaakohan pinnalla tulla jo kylmä, eli läksin pikku hiljaa tulemaan kohti avantoa.

Pinnalle kun päästiin niin sen verran heti iski jälkipuinti päälle, etten huomannut kuinka Citizen märkyyttään otti ja jäätyi. Sopivasti oli pisara ilmeisesti jäänyt painemittauksen kohtaa ja hetken päästä oli melko syvällä sen mukaan. Taidanpa laittaa siitä tuollaisen malliprofiiliin kuinka mennään äkkiää 100metriin ja vastaavasti kuinka tullaa pois kuin ohjus *heh*

Toivottavasti vielä tänä talvena päästään uudelleen isolla porukalla sukeltamaan louhokselle, ja vaikka videoimaan!

Kuva-albumi sukelluksesta:
             
               
               
   
 
"Talon säännöt (Disclaimer)"