Sukellus 300 Sukellus 302
Sukellus 301, Kaatialan louhos, Kuortane

pvm:
26. 2.2006
Sukellusvanhin:
Janne Koskimäki
Sukelluspari(t):
Jukka Tyni & Markku Pätsi
pinta-aika:
0:00:00
sukelluksen tyyppi:
luolasukellus
veteen:
Avanto
sää:
Aurinkoinen, -7 oC
maksimisyvyys:
31,4 m
keskisyvyys:
14,2 m
kello alas:
10:42:57
kello ylös:
11:32:34
sukellusaika:
0:47:50
kr:
E
alkupaine:
188 bar
loppupaine:
88 bar
säiliö:
tupla 12 / 200bar
ilmankulutus:
22,5 l/min
näkyvyys:
Erinomainen 10-15m
veden lämpö:
2 - 2 oC
virtaus:
0 m/s
puku:
kuivapuku
painoja:
10
kudostilanne ennen:
kudostilanne jälkeen:

Delfin talvisukellus II

Lähes pilvetön taivas värjäsi kaiken siniseksi. Pakkasta aamutuimaan noin -16'C. Matkan aikana aurinko nousi taivaanrannan takaa ja todella kaunis talvisää helli koko päivän. Matkaan lähti Jukka, Timo, Jari, Janne, Markku ja minä.

Perille kun päästiin, oli muutama sukeltaja jo ehtinyt sukeltamaan, joten avanto oli auki ja vieläpä suoraan portaiden edessä. Päätettiin, että mennään kaikki alas ja pikkuisen näkyvyyden mukaan tehtiin muutama suunnitelma.

Panin varusteet päälle ja kasaan, sukelsin jään alle oottelemaan ja kuvailemaan muita. Jarin tuli ensimmäisen perässä mutta ilmeisesti jonkinmoinen puhallusongelma iski kun palasi takaisin pinnalle. Hetken oottelun jälkeen aloin ihmettelemään, ettei kukaan tuu seuraksi. Jätin kameran kuvaamana pohjalle ja läksin luuraamaan avannosta, mikä kestää tai vikana. Jannella oli jotain jäähämminkiä varusteissa, Jari sulatteli omiansa ja Jukka ja Markku suunnitteli reittiä. Otin Jarin varusteet 4metriin ja sulattelin ne siinä, ainakin puhaltaminen lakkasi. Jari vaihtoi toisen pullon ja koitti uudelleen, mutta ilmeisesti ykkösalentaja oli sen verran herkässä tilassa, että puhaltaminen alkoi saman tien. Olisi ehkä pitänyt mennä varusteiden kanssa dekotasanteelle pullo suljettuna ja siten saada jää pois. Vaan tässä tää jälkiviisaus on tosi nastaa. Jee Jee.

Jukka ja Markku pääsi veteen ja mentiin niiden kanssa vähän kiertämään. Avolouhosta hetken aikaa ja sitten puhkaisusta sisään, ilmataskulle ja takaisin. Käyvimme kellon sisällä ja sitten ylös makkaraa paistamaan. Ylhäällä Jari ja Janne olikin laittanut jo nuotion päälle.

Video näytti ensisilmäykseltä ihan hyvälle. Katsotaan tuliko mitään asiallista.

Kuva-albumi sukelluksesta:
             
               

 
"Talon säännöt (Disclaimer)"