Sukellus 339 Sukellus 341
Sukellus 340, Raippaluodon silta, Mustasaari

pvm:
29. 4.2007
Sukellusvanhin:
-
Sukelluspari(t):
Timo Viitanen
pinta-aika:
0:00:00
sukelluksen tyyppi:
maisemasukellus
veteen:
rantakivikko
sää:
Aurinkoinen, tuuli luoteesta 5m/s, 10 oC
maksimisyvyys:
13,4 m
keskisyvyys:
8,1 m
kello alas:
11:27:08
kello ylös:
12:21:27
sukellusaika:
0:52:50
kr:
D
alkupaine:
214 bar
loppupaine:
114 bar
säiliö:
tupla 10 / 200bar
ilmankulutus:
21,5 l/min
näkyvyys:
Heikko 1-3m
veden lämpö:
3 - 3 oC
virtaus:
kevyt etelästä m/s
puku:
kuivapuku
painoja:
10
kudostilanne ennen:
kudostilanne jälkeen:

On se vaan IHANAA kun pääsee sukeltamaan!! xD Tämä talvi ja kevät on mennyt tosi heikosti sukeltamisen osalta, vasta toinen sukellus tänävuonna. Tarvis tehrä jotain!

Timon kanssa sillanalle zitziiniä. Nappasin kameran mukaan, jos vaikka jotain kuvattavaa olis. Tässä olis tarkoitus mennä keräämään niitä painojakin, mutta ensikerralla ehkä siis niitä. Ajettiin saarenpuolelle parkkiin ja laitettin kamat päälle. Ihan lopuksi huomattiin, että kumpikaan ei sitten ollut aatellut ottaa kompassia mukaan, joten pääteltiin, et mahtaa tulla seikkailusukellus. No, eipä siinä, veteen vain!

Sitten paljastui, että ollaan parikertaa sukellettu sillanalla. Ei nimittäin paljon kompassia tarvinnut kun päästiin tolpalta tolpalle, tosin tietty auttoi kun oli tasainen virtaus etelästä, jolloin tietty suuntavaisto ei mennyt silleen sekaisin, vaikka vähän sitä sun tätä kaiveli välillä.

Matkan aikana tuntui kuin täyttöletkun venttiili tai muu olis vuotanut vettä sisään.

Kilkkejä oli tosipaljon ja kivinilkkojakin näkyi, osa isojakin, mutta olivat sen verran nopeita, ettei saanut kuvattua yhtään niistä.

Matkattiin 4 tolpalle asti, kierrettiin tolppa ja aloitettiin paluumatka. Pikkuisen matkan päässä oli Made (Lota lota) lymyssä! Aivan innoissani nappailin kuvia ja aattelin, et mahtaa olla pian kuollut kun ei ressaa meistä. Timo pikkuisen tökkäs, jolloin paljastui, että oli kiinni koukussa. No, eipä tehnyt made-soppaa mieli, joten ennenkuin päästettiin made pälkähästä, pari kuvaa kaverista ja siiman katkettua, sitä sankaria ei sekuntia kauempaa näkynyt.

Palattiin takaisin paluumatkalle. Käytiin toisella tolpalla pinnassa , minkä jälkeen rantaan. Varusteet pois ja siinä vaiheessa hokasin, että mansetissa oli repeämä, ihmekös sitten, että vatsaan asti oli märkä. Tarviipa korjailla!

Kahville, pullon täyttöön ja kotia. Vaan siis ihan pakko päästä lisää sukeltamaan!

Kuva-albumi sukelluksesta:
             
   
 
"Talon säännöt (Disclaimer)"