Sukellus 342 Sukellus 344
Sukellus 343, Raippaluodon silta, Mustasaari

pvm:
25. 5.2007
Sukellusvanhin:
minä itte
Sukelluspari(t):
Sauli Liimatta
pinta-aika:
0:00:00
sukelluksen tyyppi:
maisemasukellus
veteen:
ranta
sää:
puolipilvinen, tuuli etelästä , 16 oC
maksimisyvyys:
15,2 m
keskisyvyys:
9,4 m
kello alas:
19:53:10
kello ylös:
21:04:06
sukellusaika:
1:11:00
kr:
G
alkupaine:
200 bar
loppupaine:
82 bar
säiliö:
tupla 10 / 200bar
ilmankulutus:
16,7 l/min
näkyvyys:
Heikko 1-2m
veden lämpö:
7,7 - 8 oC
virtaus:
heikko etelästä <0.1 m/s
puku:
kuivapuku
painoja:
10
kudostilanne ennen:
kudostilanne jälkeen:

"Rentouttava ilta sillanalla!" (kuulostaa oudommalta kuin itseasiassa onkaan)

Vaimot menivät teatteriin katsomaan 'Niskavuoren Nuori Emäntä'-teatterinäytöstä, jolloin me päästiin sukeltamaan!! Aivan intoa hihkuen mentiin Bernyn parkipaikalle, vanhan lossin laiturin tuntumaan. Varusteet päälle ja veteen.

Reitti meni tolpalta tolpalle, kunnes vidennellä tehtiin kierros ja lähdetiin takaisinpäin. Viidennelle tolpalle kun päästiin taisi sukellusaika olla 31minuuttia.

Heti ennen toista tolppaa nähtiin yksinäinen siloneula (Skes siloneula-sivu) Tosin Sauli vissiin ensin luuli sitä joksikin kaislaksi, mutta lampulla kun viisas, niin erottui evät sen leikkiessä piiloa meiltä pystyasennossa pää ylöspäin.

Ennen 4 tolppaa hoksasin paksun köyden menevän pintaanpäin, joten katsomaan mitä on köydenpäässä, ankkuri. Ensireaktiona aattelin, et onko kalastajia veneellä yläpuolella, joten eikun kokeilemaan ankkuriköyden tiukkuutta. Eipä tuntunut mitään olevan yläpäässä vastustamassa, joten puukko esille ja sahasin köyden irti. Sauli ilmeisesti ei ollut nähnyt, että ehdin jo kokeilemaan köyden, kun viittoili siihen malliin, että saattaa olla käytössä vielä :o) Eipä siinä, ankkuri mukaan, kiva harrastaa 'sauvakävelyä' sukeltaessa.

Kivinilkkoja näkyi kohtuullisesti koko reitillä (Skes kivinilkka-sivu) .

Viidennellä tolpalla tosiaan tehtiin u-käännös ja koko matka keräiltiin paapalle pikkuisen ongenpainoja. Niitäkin olis ollut vaikka kuinka, mutta eipä tullut kassia matkaan. Liivin taskuun laittaminen on sen verran turhauttavaa, ettei viittitty kuin suoraan matkalla olevat ottaa.

Mukava sukellus ja kohtuullinen sukellusaikakin, sai rauhassa olla sukeltamassakin. Tosin toi ankkurin kanssa leikkiminen vähän imas ilmaakin, kun puvun kanssa joutu enemmän pelaan, piti aina tyhjätä riittävästi, ennenkuin päästin irti painoja kerätessä ja taas vastaavasti kun jatkettiin ilmaa tarvittiin tasapainoon...

 
"Talon säännöt (Disclaimer)"