Sukelluskurssin ensinmäinen sukellus oikeaan veteen 16.5.2000

Koko kevään uimahallissa läträämisen jälkeen meidät laitettiin sukeltamaan ulos. Tarkoituksena oli katsoa miltä tuntuu sukeltaa veteen, missä näkyvyyttä ei enää ole kuin 3 metriä. Tapahtuma paikkana oli Västervikin-monttu, joka löytyy Gerbyn valoristeyksestä 4km Raippaluotoon päin tien vasemmalla puolella. Ekaa kertaa pääsin myös testaamaan omaa märkäpukua. Toistaiseksi liivi, pullo, regut on lainassa. Kirjoitushetkellä nekin välineet on hankinnassa.
Sukelluksesta itsestään sen verran, että sukellusparina toimi kouluttaja Tomi Vuollet. Sukellus syvyys maksimissaan oli 7.3m ja keskimääräinen syvyys 5.5m, sukellus aika 18 minuuttia ja veden lämpötila minimissään 5 astetta. Näkyvyyttä oli noin 2 metriä.
Alla kuvia meikäläisestä pinnalla pukemassa ja pinnan alla häsäämässä. Kuvat pinnan alla on heikkoja myös syystä, että salama heijastuu roskista ja ilmakuplista takaisin kuin lumisateessa ajaessa pitkät valot päällä.

Laitteita niskaan ja tässä vaiheessa rupes suorastaan tuleen hiki ...

Ensinmäinen kosketus kylmään veteen meni suorastaan hyvin. Puku toimi todella hienosti ja mistään ei "valahtanut" vettä sisälle.

Eikun pinnan alle...

Muutama kuva pinnan allakin

Kuva kouluttajasta Tomi Vuolletista myös pinnan alla. Tomilla on ns. kokomaski