Drone tuli taloon

Ostin jouluna 2018 itselle lahjan kun en ollut varma kuinka käy joulupukin virallisen listan kanssa. Olinko tuhma vai kiltti? *hehe*

Ennen joulua olin käymässä kyläkaupassa ja laitoin perhe-whatsap-ryhmään kuvan mavic pro:sta, ”melkein ostin tämmöisen” ja meni hetkonen kun rva pelto vastaili, että ”mikset ostanut?”
luin viestin moneen kertaan ja mietin, että ompas vaimo jouluisella tuulella 😀
Seuraavan viikon aikana kun olin jälleen työmatkalla katselin olinko jo saanut säästettyä kopteri-rahat kasaan ja kyllähän sukanvarteen oli sen verran jäänyt. Siispä iloisesti ostamaan paluumatkalla itselle joululahjaksi kuvaus-drone.
Oikein kiva lelu ja melkoisen koukuttava. Keskisen kyläkaupasta DJI Mavic pro.

Jossain välissä joulun jälkeen selvisi, että vaimo-kulta oli lukenut kuvasta aivan väärin hinnan! punaisessa alennuslapussa oli 699€ teksti, mutta sen verran himmeästi, jolloin nopeasti katsottuna se näytti 99€ 😀 … Rva pelto oli siis varsin jouluisella tuulella.

Todella kivaa kuvailla eri kulmista. Kuvaaminen on aina hauskaa, mutta kun nyt voi viedä kamerankin uusiin korkeuksiin.
Helppo aloittaa, käsitellä, lentää, laadukasta videota ja kuvaa sekä huolto toimii aivan loistavasti!

Niin todellakin, piti sekin testata eli dji huolto. Tammikuussa piti kameran kiinnitys särkeä, 2€ osa hajosi, mutta eikun yhteys netin kautta dji huoltoon hollantiin ja sieltä sitten ohjeiden avulla kopteri pakettiin ja menoksi. Sieltä informoitiin korjauksen joka vaiheessa ja kun osat oli maksettu niin jo seuraavana päivänä drone oli matkalla kotiin.
Kun sitten avasin paketin, ihmettelin, että olipas huolto tehnyt tarkkaa työtä kun kaikki oli taas teipattu ja muutenkin laitettu sellaiseen kuntoon, että luulisi avaavan uutta pakettia. Sitten huomasin, että sarja-numero oli vaihtunut, kopteri oli uusi!
Huolto näyttää pelaavan näemmmä siten, että vanha menee purkuun ja uusi pannaan asiakkaalle. Ilmeisesti robotit purkaa ja kasaa… tai jotain sinnepäin.

DJI Mavic Pro valmiina lentoon
DJI Mavic Pro valmiina lentoon

uusi harrastus on kummasti innostanut kuvaamaan ja kannattaakin laittaa puhelimeen www.droneinfo.fi ohjelma, niin näkee aina rajoitukset yms…

Youtubeen ja instaan olen laitellut kuvia ja videoita…