Sukellus 401 Sukellus 403
Sukellus 402, Raippaluodon silta, Mustasaari

pvm:
8. 8.2011
Sukellusvanhin:
-
Sukelluspari(t):
Kari Setälä
pinta-aika:
0:00:00
sukelluksen tyyppi:
maisemasukellus
veteen:
ranta
sää:
puolipilvinen, tuuli etelästä 20m/s, 16 oC
maksimisyvyys:
13,7 m
keskisyvyys:
8,3 m
kello alas:
10:28:20
kello ylös:
11:30:35
sukellusaika:
0:57:40
kr:
D
alkupaine:
194 bar
loppupaine:
92 bar
säiliö:
tupla 10 / 200bar
ilmankulutus:
18,6 l/min
näkyvyys:
Heikko 1-2m
veden lämpö:
15 - 15 oC
virtaus:
voimakas etelästä m/s
puku:
kuivapuku
painoja:
10
kudostilanne ennen:
kudostilanne jälkeen:

Sukelluspuvun kaulamansetti vaihdettu. Ensimmäiseksi DIY jutuksi on kyllä sen näköinenkin!! En ollenkaan katsonut puvun kaula-aukon ja vastaavasti mansetin kaulan kokoa, vaan meinasin niinvain zuitzukkelaa lojauttaa liimalla kiinni. No, plörinäksi se meni ja olin ihan varma, että taas uutta mansettia tilamaan. Onneksi muutkin olivat tehneet saman ja sain know-how apua ongelmaan. Ämpäri ja puvun yläosa väärinpäin, puku ämpärin ympärille ja sitten mansetti kuin kumilapanen käteen ja  vot, homma toimi. Liiman määrä vain oli melko miehekäs, joten jälki on kyllä melko amatööri. Piti vettä kuitekin jnejne joten eipä väliä muun suhteen.

Vaihdoin toiseen pukuunkin ja toisella kertaa tuli jo siistiä jälkeä, liimaa kohtuudella ja roiskeita käytännössä ei ollenkaan. Eli kolmas kerta sitten kuin tehtaanpaapan tekemänä.

No, niin siis itse sukellukseen. Sukellus oli tosiaan tarkoitettu puvun testaamista varten, samoinkuin citizen tyyppäys taas patterivaihdon jälkeen. Molemmat toimi taas hyvin. Toisaalta uutena tuli sitten parit O-renkaat, jotka olivat käytännössä täysin loppuun ajettu. Toinen oli pullon ja toinen paineenalentajan rengas. Pienellä kuplinnalla kuitenkin mentiin pinnanalle. Sukellus sinänsä oli sitten kieltämättä haastavampi kuin ehkä normaalisti. Näkyväisyys virtauksen takia huono ja virtaus vastaavasti melko voimakas! Löydettiin pari ankkuria ja yksi iso zinkki-pala, mitkä tarvii kyllä käydä hakemassa tosten poijes. Vesi vielä kohtuu lämminta.

Kotona nappasin O-renkaat esille ja olihan tosiaan finitto!! Gummi-järviselle vain ja uutta hakemaan. Heräs tietty uteliaisuus, kuinkahan muissa pulloissa vastaavat... tarvis varmaan katsoa ja huoltaa...

 
"Talon säännöt (Disclaimer)"